top of page
hevos-palvelut-kuva-mahlakaarto-4-830x1024_edited.jpg

Tietoa minusta


Ihanaa että löysit sivuni. Olen Viivi Mahlakaarto, oululainen nainen. Ammatiltani olen ratsastuksenohjaaja, sekä media-assistentti. Tästä pääset myös valokuvaussivuilleni, jos valokuvauspalvelut kiinnostavat. 

Olen aloittanut ratsastuksen Oulussa 6 vuoden iässä. Lapsuudessa olen kiertänyt lähes kaikki Oulun tallit. Nuorena olin mukana kilparyhmässä, jossa kiersimme muutamat seurakilpailut. Siirryin vuokrahevosiin noin 15 vuoden iässä, joiden kanssa kävin valmennuksissa. Kävin ammattikoulun Pudasjärvellä 2013–2016 ja valmistuin ratsastuksenohjaajaksi. Koulussa käytiin muutamat kilpailut, jotka kuuluivat koulun suorittamiseen. Koulun aikana ja valmistumisen jälkeen työskentelin ohjaajana Hirvaskosken tilalla. Muutin Pudasjärveltä Kajaaniin jatkamaan opintoja eri alan parissa. Kajaanissa keskityin yksityisvalmennuksiin ja asiakkaiden hevosten ratsutuksiin. Valmistuin Kajaanin ammattiopistosta media-assistentiksi ja muutimme takaisin Ouluun 2017. Oulussa jatkoin yksityisten ihmisten valmennusta sekä kävin välillä Kajaanissa vanhojen asiakkaiden luona. Kajaanissa tulee välillä käytyä yhä, toki harvakseltaan, koska työt ovat lisääntyneet Oulussa. 2017 perustin oman 4H-yrityksen Ratsastus & Media Mahlakaarto ja yritykseni kantaa yhä samaa nimeä.

Ensimmäisen oma hevonen tuli minulle ystävän kanssa 2020. Olen vuosien aikana laajentanut osaamistani kiertämällä eri tallien tunneilla, sekä valmennuksissa oman hevosen ohella. Eri tallien kiertäminen auttaa näkemään erilaisia näkökulmia ja opetustyylejä, joista pystyy hyvin poimimaan itselle sopivia. Nämä tallit ovat sijainneet Pohjois-Pohjanmaalla.

Olen käynyt hevoshierontakurssin Aman opeissa sekä Jaana Tainion eri luennoilla. Olen opiskellut itsenäisesti erityisesti hevosen eleitä ja miten voi ymmärtää hevosta paremmin. Meillä on käynyt paljon erilaisia hevosia, jotka ovat opettaneet minulle enemmän kuin kukaan ihminen. Haluan, että tekeminen on mukavaa sekä itselle että hevoselle ja se ei onnistu, jos ei osaa lukea hevosen eleitä. Meillä on käynyt valmentamassa maastakäsittelyn saloihin myös Taru Särkelä.


Vaihdoin 4H-yritykseni toiminimeksi 2022, jonka jälkeen sain Y-tunnuksen. Toimintani pysyy muuten ennallaan, mutta nyt maksuvaihtoehdoiksi tulivat myös virikesetelit ja Klarna.  Ensimmäisen täysin oman hevosen ostin elokuussa 2022. Kirijori on 5-vuotias suomenhevosruuna, jota koulutan eteenpäin ja toivon, että saan siitä itselle pitkäikäisen ystävän.

 
Toimintatapani ja ohjaustyylini on selkeää sekä hevosta kunnioittavaa. Tähtään siihen, että joka valmennuksessa tulee onnistumisen tunteita koko ratsukolle, mutta myös niin, että seuraavaa tuntia varten jää halu oppia lisää. Ratsastus on siitä mahtava laji, ettei siinä ole koskaan valmis. Olen saanut paljon hyvää palautetta valmennuksistani ja hevosten ratsutuksista. Ennen kaikkea tunneillani mennään hevonen edellä. Tulee muistaa, että silloin kun ratsastaja pystyy sanomaan, että tänään hän on hieman kipeä ja jätetään tunti välistä, niin hevonen ei siihen pysty. Hevonen kertoo sen eleillään. Meidän tulee siis kuunnella myös hevosta, mitä sillä on meille kerrottavana. Kun yhteistyö ratsukon välillä toimii, antaa se mahdollisuudet äärettömiin.

“Tee työtä mitä rakastat” on sanonta. Mitä minä rakastan? Asiakaspalvelua, hevosia, valokuvaamista, taidetta. Kaikki saman yrityksen alla.

Kokemuksia

Vuosia sitten näin ilmoituksen netissä, jossa mainostettiin ratsutusta. Ajattelin kokeilla kepillä jäätä.

Näin tutustuin Viiviin, joka kävi luonamme aika-ajoin. Minulla on kaksi suomenhevosta, joista toinen on pitkälle koulutettu, mutta toisen koulutuksesta Viivi on vastannut. Nuoresta iästä huolimatta, hänellä on kokemusta ja näkemystä, niin ratsastajan kuin hevosen kouluttamisesta.

Olen ollut erittäin tyytyväinen. Suosittelen kokeilemaan – yllätyt positiivisesti!

Tiina-täti, 52 v

bottom of page