top of page
nettiin.jpg

Verkkokurssit

Koska kaikkea ei voi järjestää kotitallilla mieluisan valmentajan kanssa, ovat verkkokurssit oppimiseen erittäin hyvä ja helppo tapa. Verkkokurssit ovat usein myös edullisempia kuin paikan päällä pidettävät yksityisvalmennukset.

 

Ihminen oppii parhaiten tekemällä monipuolisesti. Pelkkä ratsastus ei tuota tulosta parhaalla mahdollisella tavalla, vaan myös teorian itsenäinen opiskelu on erittäin suotavaa.

Lue alta kurssin kuvaus.

Nyt saa istua!  -verkkokurssi

 

Toteutettu yhteistyössä KM Lihashuolto- ja liikuntapalvelut kanssa.

 

Mitä ja kenelle?
Nyt saa istua! Ainakin sen aikana, kun olet hevosen selässä. Erinomainen verkkokurssi sinulle, joka haluat oppia paremmaksi ratsastajaksi hevosellesi, jotta voitte tulla yhdessä paremmaksi ratsukoksi. Kurssi on suunnattu heC–heA tason ratsukoille, koska siinä käydään läpi liikkeitä kaikissa askellajeissa.

Mitä se sitten tarkoittaa?

Jokainen ratsastaja tietää, että ratsastus on urheilua. Vastaa seuraavaan kysymykseen rehellisesti.
Leikitään, että harrastat jalkapalloa. Tiedät, että tullaksesi paremmaksi jalkapalloilijaksi sinun tulee tehdä paljon muutakin kuin vain potkia sitä palloa. Sinun tulee harjoitella koordinaatiokykyä, vauhtia, lihaskuntoa, sekä paljon muuta. Sitä varten teet oheisharjoittelua. Kysymys siis kuuluukin: harrastatko jotain oheisharjoittelua juuri sen vuoksi, että tulisit paremmaksi ratsastajaksi? Oletko koskaan oikeasti ajatellut kuinka iso merkitys omalla fysiikalla ja liikkuvuudellasi on hevoseen ja näin ollen koko ratsastukseen?
 

Istunnan merkitys ja kurssin sisältö
Jokainen ratsastaja tietää, että istunta on kaiken A ja O, koska sillä me annamme hevoselle avut. Jos olet vino, on hevosesi vino ja jos et edes tiedosta olevasi vino, voi ratsastuksessa olla hyvinkin paljon ongelmia. Kaikki siis lähtee siitä, että tiedämme miten olemme hevosen selässä. Tähän auttaa paljon ratsastajan omat treenit ilman hevosta, joihin kurssilla perehdytään. Käydään läpi kaikki ratsastuksessa tarvittavat kehonosat ja lihakset sekä liikkuvuudeltaan että lihaskunnoltaan. Liikkuvuus ja lihaskunto ovat eri asioita ja molempia tulee vahvistaa tasapuolisesti. Kurssilla käydään läpi esimerkiksi myös se, miten voit helposti tarkistaa hevosen selässä ollessasi vinouden. Tätä varten tarvitset kuitenkin peilin tai jonkun katsomaan maasta, sillä et luonnollisestikaan voi nähdä itseäsi kokonaisvaltaisesti ilman apuja.

Kurssilla perehdytään miten selässä tulee istua oikein ja mitä yleisiä virheluuloja istunnasta / ratsastuksesta on. Käymme läpi myös hevosta, koska myös hevosen fysiikalla ja liikkuvuudella on vaikutusta siihen, miten sinä ratsastat. Kurssi on hyvin kokonaisvaltaisesti rakennettu eli jokaiselle ratsukolle löytyy varmasti hyötyjä! Kurssin tavoitteena on siis pehmeä ja elegantti ratsastaja, joka ei häiritse hevosen liikkuvuutta omalla toiminnallaan.

Kuvasarja (tulossa lähiaikoina) kurssin demoratsukosta, miltä ratsukko näytti ennen ja jälkeen kurssiharjoitteiden. Tämän kurssin avulla sinä ja hevosesi kiitätte, tämä parantaa teidän yhteistyötänne.  

 

Materiaalit

Kurssi sisältää 29 videota, joiden pituus on noin 5–15 min. Ne on siis helppo katsoa vaikka aamukahvin ääressä. Kurssin voi suorittaa joko mobiililla erillisen sovelluksen avulla tai tietokoneella (hox. kurssialusta ei toimi kunnolla mobiililla ilman sovellusta). Lisäksi jokaisesta videosta löytyy myös tekstitiivistelmät jos tuntuu, että opit paremmin lukemalla. Videot ja tekstitiivistelmät ovat käytössäsi loppuelämän ajan.

Kurssin lopuksi käydään valmentaja Viivi Mahlakaarron kanssa 30 min ”etävalmennus” ratsastajan omien videoiden pohjalta.
 

Mi tarvitaan sinulta?
Jotta saat parhaimman hyödyn kurssista tarvitset oman tai liikutushevosen, puhelimen millä kuvata ennen/jälkeen -videot sekä reipasta mieltä oppia uutta! Ihmisen harjoitteet tehdään kehonpainolla, joten voit suorittaa ne missä vain ilman välineitä.
 

Hinta
Hinta 100 €. Kurssi on mahdollista ostaa myös neljässä osassa, jolloin hinta on 30 €/osa.

Huom: Liittymällä verkkokurssillemme hyväksyt sopimusehtomme. Lue ne ennen liittymistä, kiitos.

Kokemuksia

Kurssi:

Nyt saa istua!

Laadukas ja hyvin toteutettu kurssi, jossa ratsastajan tasolla ei ole merkitystä

eli sopii kisakentiltä puskan perukoille ja kaikenikäisille.

Tiina 52 v • heB

bottom of page